sâmbătă, 12 iunie 2010

joi, 10 iunie 2010

Castigatorii

Suntem bucurosi sa anuntam ca echipa noastra este una dintre castigatoarele competitiei AGIL.

Educatia merita o sansa! Iar noi nu vom inceta sa luptam pentru promovarea acesteia. In continuare am hotarat ca pe langa promovarea Galei Premiilor In Educatie, sa promovam si activitatile educationale din orasul nostru.

Dorim sa le multumim tuturor celor care ne-au ajutat si Fundatiei Dinu Patriciu pentru oferirea acestei oportunitati.


sâmbătă, 5 iunie 2010

www.premiileineducatie.ro



Pe site-ul proiectului GALA PREMIILOR ÎN EDUCAŢIE a fost publicat o mică sinteză a activităţilor desfăşurate de echipele de promovarea a evenimentului organizat de FUNDAŢIA DINU PATRICIU (vezi aici).

Ţinem să remarcăm faptul că am derulat şi noi majoritatea activităţilor de promovarea amintite pe site. Acest lucru ne bucură şi este încă o dovadă a faptului că noi ne-am făcut treaba. Ne-am făcut şi o să ne o facem în continuare. De luni revenim cu alte activităţi. Numai bine!

vineri, 4 iunie 2010

licuricii


















Oficial,astazi se incheie competitia campaniilor de informare.Noi insa, dorim sa continuam promovarea Galei Premiilor si bineinteles a valorilor si modelelor demne de urmat care merita sa fie recompensate.Vom incerca sa scoatem din anonimat persoanele care merita toata admiratia noastra pentru lucrurile pe care le-au realizat si sa ajutam la promovarea si premierea acestora.

spectacol


Astazi, am participat la festivitatea de absolvire, a elevilor de clasa a XII-a, prin impartirea de brosuri informative.
De asemenea am trimis e-mailuri informative la diferite organizatii de voluntariat si scoli (peste 30) ,atat din judetul Gorj,cat si din alte judete.




Vă prezentăm un catalog de prezentare a Galei Premiilor în Educaţie realizat de Fundaţia Dinu Patriciu: Pe cei interesaţi îi invităm pe blogul echipei Licuricii: aici

Aici Puteţi găsi interviuri cu membrii ai Fundaţiei Dinu Patriciu, membrii juriului Galei Premiilor în Educaţie, câştigători ai Galei Premiilor în Educaţie şi alte persoane implicate în acest proiect. Acestea vă pot fi de folos aflând şi alte păreri desprea Gala. Veţi putea citi despre realizările câştigătorilor, ce merită admiraţi şi consideraţi un exemplu de urmat.

Ne pare rau sa va anuntam ca spectacolul despre care am vorbit in postarile trecute nu a mai fost posibil asa cum ne dorisem noi. Din cauza examenului de bacalaureat, a trebuit sa restrangem tot ceea ce organizasem, insa nu am renuntat. Mini-spectacolul a avut loc in laboratorul de informatica,de la C.N.George Cosbuc, unde cei prezenti au putut sa vada o prezentare a Galei Premiilor In Educatie, au primit flyere si informatii referitoare la campania noatra si s-au bucurat de un spectacol muzical oferit de Laura Siminiciuc, Diana Zaharia si Mircea Siminiciuc. Toti cei prezenti au fost incantati de actiunile noastre si am primit incurajari pentru tot ceea ce facem. Am realizat un filmulet in care este prezentat spectacolul organizat de noi. Din pacate nu am reusit sa prezentam tot din cauza pierderii unor filmulete. S-a realizat si o prezentare foarte frumoasa a Galei cu un video proiector (se poate vedea o poza la inceput). Speram sa va placa, si vrem sa ii multumim in mod special Dianei Zaharia care ne-a ajutat foarte mult pe tot parcursul campaniei. De asemenea, mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat (nu sunt deloc puţini). Numai bine!

eseu nou


Saptamana aceasta am primit inca un eseu de la Adrian Costea.Ii multumim pentru interesul pe care l-a aratat pe tot parcursul desfasurarii campaniei de informare.




"Timp pentru educatie"
Costea Adrian


Traim intr-un nou timp...deformat datorita problemelor noastre cotidiene.Traversam acest univers intr-o calatorie spre idealuri.Viitorul ne pune in fata unei noi provocari: stiinta isi dezvaluie misterele in fata noastra.Probabil ca in acest univers, fiecare secunda traieste pentru noi.Insa vremurile prin care ne descoperim existenta,timpul vietii noastre e un timp menit sa educe spiritul noastru.

Timp pentru educatie, secunde prin care fiecare informatie izbucneste din fiecare gand.Suntem toti oameni, iar aceasta viata pe care o traim pe acest pamant este o calatorie prin care ne educam.Viata contine momente de neuitat, de fericire si de tristete.Insa,viata noastra este o rugaciune adusa acestui zeu pe care il numim timp.Fiecare secunda este o jertfa adusa progresului....Din focul nemuririi,informatiile ne strabat gandurile,iar apoi se revarsa in jurul nostru.

Fiecare bataie de inima este dovada clara a existentei acestui nou timp.Purtam in noi, in sufletele noastre, dorinta de a trai mai bine.In zilele prezente, fiecare om este initiat intr-un ritual al educarii.Educatia este aici, in noi...Trebuie doar sa o acceptam.Un om fara educatie este ca o pasare fara aripi care incearca zadarnic sa zboare.Un om fara educatie traieste intr-o jungla...Un om educat este acela care a trait intreaga viata in armonie.Scoala a fost doar un inceput...dupa aceasta lectie a prins curaj.Si asa a inceput sa zboare asemenea unei pasari deasupra oricarui vis.Totul a devenit atunci realizabil, caci omul a descoperit armonia intregii lumi datorita educatiei.




De asemenea au aparut informatii despre campania echipei noastre si despre Gala Premiilor In Educatie pe blogul Colegiului National 'George Cosbuc' http://cngcmotru.blogspot.com/

miercuri, 2 iunie 2010

spectacol 1 iunie


De 1 iunie, Licuricii nu doar au participat la un spectacol pentru copii organizat de Asociatia "Lumea Noastra" din Motru, ci si au inceput dis-de-dimineata vizita la toate scolile din oras, pentru a aduce noi informatii si pentru a lipi postere in locurile frecventate des de elevi si profesori (biblioteci,coridoare,cancelarie,sali special amenajate pentru diferite activitati extrascolare).De asemenea am publicat inca un articol despre Gala Premiilor intr-un ziar online din Motru.Acesta poate fi citit aici .

In cadrul spectacolului de 1 iunie, am impartit flyerele primite de la Fundatia Dinu Patriciu si astfel un numar mare de persoane au aflat despre Gala Premiilor. De asemenea Laura Siminiciuc a cantat la chitara, iar Marian Daogaru si Andrei Baleanu au facut parte din echipele concurente.Pentru a intelege mai bine implicarea noastra in acest spectacol va invitam sa cititi un scurt interviu cu unul dintre membrii acestei asociatii, Diana Dobre.


Denisa Marinescu: Stiu ca faci parte din Asociatia 'Lumea 'Noastra' si ca ai fost prezentatoarea spectacolului de 1 iunie.Poti sa ne spui care a fost rolul acestui spectacol?

Diana Dobre: Da, desigur.Spectacolul a fost cu si despre copii.Fiind ziua lor, eu si colegii mei de la Asociatie ne-am hotarat sa facem un fel de concurs.Mai exact 4 perechi formate bineinteles din cei de la Asociatie reprezenta cate un copil care avea probleme grave de sanatate: o fetita cu autism, un baiat cu o problema de locomotie, o fetita cu probleme foarte grave de vedere si un baietel care avusese vreo 3 operatii la inima.

D.M.: Din cate am inteles, prin acest concurs, s-au strans bani pentru acesti copii.Cei de la Asociatie se ocupa in general cu astfel de activitati sau mai sunt si altele?

D.D.: Da.Atat prin sponsorizari cat si prin ajutorul celorlalti am strans o suma de bani pe care am donat-o copiilor.Si, da, Asociatia se ocupa in general cu astfel de activitati de caritate.

D.M.: Deci se desfasoara activitati educationale care implica elevi si nu numai,activitati care ii ajuta pe tineri sa-si dezvolte diverse abilitati.Sunt multi tineri care se implica in astfel de proiecte in mod dezinteresat?

D.D.: Exact.Oricine se poate alatura acestei Asociatii.De exemplu eu am intrat in Asociatie anul trecut, datorita unei prietene care mi-a povestit despre activitatile pe care le faceau si am fost foarte incantata mai ales ca se axeaza foarte mult pe lucrul in echipa.

D.M.: Cine este coordonatorul activitatilor?

D.D.: Doamna Pop Melania.

D.M.: Este de apreciat tot ceea ce faceti si vrem sa va multumim ca ne-ati permis sa luam parte la spectacolul de 1 iunie.A fost foarte frumos. Succes in continuare!

D.D.: Multumim.Placerea a fost de partea noastra.

Vă invităm să citiţi un articol despre acest eveniment publicat in ziarul Viata in Gorj: aici sau aici .