duminică, 12 decembrie 2010
Colectarea selectiva a deseurilor
Daca trimiti un e-mail primarului din orasul tau si deputatilor care pot sustine proiectele de lege referitoare la colectarea seelctiva a deseurilor, semnezi petitia online de sustinere a colectarii selective sau promovezi campania cu un banner pe blogul tau, pe Twitter sau pe Facebook, vei contribui la reciclarea deseurilor si reducere poluarii!
Ce se spune despre colectarea selectiva a deseurilor si cum se face in Romania de zi cu zi,vei descoperi in filmuletul realizat de Asociatia MaiMultVerde, pe care il gasesti aici. Urmareste-l cu atentie, informeaza-te corect si da-l mai departe daca iti place si vrei sa ajuti.
vineri, 1 octombrie 2010
SALVATI CASA LUI EMINESCU DE LA VARATEC!
http://roncea.ro/2010/07/02/campanie-salvati-casa-lui-eminescu-de-la-varatec-scrieti-mitropolitului-teofan-patriarhului-daniel-ministerului-culturii-si-academiei-romane-acum-preluati-si-raspanditi-chemarea-la-160-de-ani-de/
luni, 27 septembrie 2010
Educatie non-formala
"Clubul Liderii Mileniului Trei" revine in Valcea cu un curs despre negociere si solutionare a conflictelor- "Win-Win" , organizat de Fundatia CODECS pentru Leadership.Cursul se adreseaza liceenilor interesati de dezvoltarea personala si profesionala, dornici sa-si dezvolte abilitatile de public speaking,lucru in echipa,negociere si de asemenea dornici de a cunoaste persoane-resursa in anumite domenii.Totul se invata intr-un cadru non-formal,in care profesorii si notele nu exista si in care cunostintele si competentele achizitionate vor fi armonizate in functie de nevoile fiecaruia.
Cursurile vor începe pe data de 23 octombrie 2010 și vor avea loc la sfârșit de săptămână (sâmbăta sau duminica), cu o durată de 3 ore, iar după 5 întâlniri cei prezenti vor primi și un certificat de participare. Programul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educației!
Detalii despre programul LMT găsiți pe www.lmt.ro
We did it!
Let's do it,Romania a fost un succes. :) Cel putin in Motru ,entuziasmul voluntarilor si dorinta de a se implica in crearea unei Romanii mai curate si-au facut auzit ecoul.Ce ne ramane de facut este sa invatam sa pastram mediul curat, pentru ca asta e cel mai important.
vineri, 24 septembrie 2010
FRCCF
http://www.frccf.org.ro/ |
joi, 23 septembrie 2010
BRANDING ROMANIA 2010!
Aflata la a treia editie, scoala de vara Branding Romania 2010 s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 17 si 20 de ani, iar temele abordate au fost autodezvoltarea si atitudinea civica, elemente esentiale in dezvoltarea unor actori sociali responsabili.
Pentru mine experienta Branding Romania a fost extraordinara;o experienta care merita traita de orice tanar interesat de dezvoltarea societatii in care traim.Interactiunea cu ceilalti participanti si traineri prezenti la eveniment mi-a oferit sansa de a afla o multime de lucruri noi, de a intra in contact cu idei inovative si spirite vizionare, care mi-au dat mai multa incredere in mine si motivatia de a schimba ceva. Am invatat ca acolo unde exista vise, dorinta si oameni pasionati, totul devine posibil.Schimbarea se produce din interior, trebuie sa porneasca din sufletul fiecaruia dintre noi- iar acest lucru ne va uni pentru a realiza lucruri la care visam cu totii.
duminică, 19 septembrie 2010
Club LMT
Pornind de la motto-ul “Visul pe care îl visezi singur rămâne un vis. Visul pe care îl visezi împreună cu alţii devine realitate.”, Club LMT isi propune sa sprijine dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor absolvenţi ai cursurilor Fundaţiei Codecs pentru Leadership, respectiv de a-i promova pe aceştia, în domenii, activităţi, profesii care să îi ajute la valorificarea aptitudinilor şi cunoştinţelor acumulate pe parcursul cursurilor.Misiunea de a contura în România o generaţie de lideri capabilă să declanşeze şi să îşi asume schimbarea este un lucru demn de aprecierea tuturor, un lucru in care oamenii ar trebui sa fie mult mai implicati, un lucru in care trebuie sa credem pentru ca schimbarea o putem atinge doar prin perseverenta,munca, daruire,curaj si energie.
Sunt multe lucruri de spus despre LMT si daca as sta sa le insir pe toate acum, nu as mai termina postarea la timp.Asa ca prefer sa rezum totul cu un link al Clubului http://www.clublmt.ro/ si o sa revin cu informatii despre un proiect foarte interesant al clubului, care si-a lasat amprenta asupra personalitatii si gandirii mele.
joi, 16 septembrie 2010
FDSC cauta voluntari!
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este un purtator de cuvant al sectorului neguvernamental,un partener pentru Guvern, donatori si cetateni, un model in implementarea si respectarea de standarde, pepiniera de experti/un cadru de dezvoltare a abilitatilor si competentelor profesionale.
FDSC ofera servicii eficiente pentru organizatiile neguvernamentale, evalueaza si promoveaza politici si este un partener de dialog pentru administratia publica si organizatii neguvernamentale.
Misiunea FDSC este sa dezvolte capacitatea organizatiilor societatii civile si a comunitatilor pentru a imbunatati viata oamenilor.
Momentan Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile cauta voluntari pentru urmatoarele activitati:
- Implicare in organizarea de evenimente ( conferinte, lansari,targuri, cocktailuri activitati cultural-artistice etc)
- Participarea la evenimente ale companiilor sau ale ONG-urile pentru a lua interviuri in vederea realizarii unor articole pentru http://www.stiriong.ro/
- Realizarea unor materiale jurnalistice proprii pentru portalurile administrate de FDSC
- Realizarea unor baze de date in vederea implementarii proiectelor in derulare
Activitatile nu se opresc aici! Vei gasi cu siguranta ceva care sa te pasioneze in departamentele fundatiei! In plus, primesti o adeverinta de practica, contract de voluntariat si recomandari calduroase daca vei avea nevoie.
Pentru inscriere trimite CV-ul tau si o scrisoare de intentie (1/2 pagina, font Arial12), pana pe 1 octombrie 2010.
Mai multe detalii despre FDSC se pot gasi pe site-ul fundatiei http://www.fdsc.ro/
marți, 14 septembrie 2010
Let's do it Romania!
De cateva zile tot aud vorbindu-se de proiectul "Let's do it Romania!".E din ce in ce mai popular mai ales in randul liceenilor.Cel putin la scoala unde invat eu, multi dintre colegii mei sunt interesati si entuziasmati sa inceapa acest proiect.
Acest proiect presupune curatarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale tarii, intr-o singura zi.Asa cum au fost organizate actiunile din Estonia(tara de origine a initiativei),Letonia si Lituania, actiunea din Romania presupune implicarea cetatenilor, a autoritatilor locale,a firmelor private,a operatorilor de salubritate,a persoanelor publice si a mass-media pentru a mobiliza populatia sa iasa in ziua de 25 septembrie 2010 si sa curete deseurile conform planurilor stabilite anterior de fiecare echipa.Ca obiective pe termen lung, proiectul îşi propune responsabilizarea cetăţenilor faţă de mediul înconjurător şi colaborarea cu autorităţile pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a sistemului de amenzi.
Mie personal mi se pare o initiativa extraordinara la care ar trebui sa participe cat mai multi romani, dar mai ales o actiune din care ar trebui sa invatam sa pastram mediul curat.
YES,WE CAN! SO, LET'S DO IT ROMANIA!
sâmbătă, 11 septembrie 2010
Sfarsit de vacanta
sâmbătă, 12 iunie 2010
stirea agil
Mihaela Elsner de la Fundatia Dinu Patriciu a publicat un articol despre castigatorii competitiei AGIL.Acesta poate fi citit accesand urmatorul link: https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/media_room/stiri/262/Trei_echipe_castigatoare_in_competitia_AGIL
joi, 10 iunie 2010
Castigatorii
sâmbătă, 5 iunie 2010
www.premiileineducatie.ro
Pe site-ul proiectului GALA PREMIILOR ÎN EDUCAŢIE a fost publicat o mică sinteză a activităţilor desfăşurate de echipele de promovarea a evenimentului organizat de FUNDAŢIA DINU PATRICIU (vezi aici).
Ţinem să remarcăm faptul că am derulat şi noi majoritatea activităţilor de promovarea amintite pe site. Acest lucru ne bucură şi este încă o dovadă a faptului că noi ne-am făcut treaba. Ne-am făcut şi o să ne o facem în continuare. De luni revenim cu alte activităţi. Numai bine!
vineri, 4 iunie 2010
licuricii
Oficial,astazi se incheie competitia campaniilor de informare.Noi insa, dorim sa continuam promovarea Galei Premiilor si bineinteles a valorilor si modelelor demne de urmat care merita sa fie recompensate.Vom incerca sa scoatem din anonimat persoanele care merita toata admiratia noastra pentru lucrurile pe care le-au realizat si sa ajutam la promovarea si premierea acestora.
spectacol
Astazi, am participat la festivitatea de absolvire, a elevilor de clasa a XII-a, prin impartirea de brosuri informative.
De asemenea am trimis e-mailuri informative la diferite organizatii de voluntariat si scoli (peste 30) ,atat din judetul Gorj,cat si din alte judete.
Vă prezentăm un catalog de prezentare a Galei Premiilor în Educaţie realizat de Fundaţia Dinu Patriciu: Pe cei interesaţi îi invităm pe blogul echipei Licuricii: aici
Aici Puteţi găsi interviuri cu membrii ai Fundaţiei Dinu Patriciu, membrii juriului Galei Premiilor în Educaţie, câştigători ai Galei Premiilor în Educaţie şi alte persoane implicate în acest proiect. Acestea vă pot fi de folos aflând şi alte păreri desprea Gala. Veţi putea citi despre realizările câştigătorilor, ce merită admiraţi şi consideraţi un exemplu de urmat.
Ne pare rau sa va anuntam ca spectacolul despre care am vorbit in postarile trecute nu a mai fost posibil asa cum ne dorisem noi. Din cauza examenului de bacalaureat, a trebuit sa restrangem tot ceea ce organizasem, insa nu am renuntat. Mini-spectacolul a avut loc in laboratorul de informatica,de la C.N.George Cosbuc, unde cei prezenti au putut sa vada o prezentare a Galei Premiilor In Educatie, au primit flyere si informatii referitoare la campania noatra si s-au bucurat de un spectacol muzical oferit de Laura Siminiciuc, Diana Zaharia si Mircea Siminiciuc. Toti cei prezenti au fost incantati de actiunile noastre si am primit incurajari pentru tot ceea ce facem. Am realizat un filmulet in care este prezentat spectacolul organizat de noi. Din pacate nu am reusit sa prezentam tot din cauza pierderii unor filmulete. S-a realizat si o prezentare foarte frumoasa a Galei cu un video proiector (se poate vedea o poza la inceput). Speram sa va placa, si vrem sa ii multumim in mod special Dianei Zaharia care ne-a ajutat foarte mult pe tot parcursul campaniei. De asemenea, mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat (nu sunt deloc puţini). Numai bine!
eseu nou
"Timp pentru educatie"
Costea Adrian
Traim intr-un nou timp...deformat datorita problemelor noastre cotidiene.Traversam acest univers intr-o calatorie spre idealuri.Viitorul ne pune in fata unei noi provocari: stiinta isi dezvaluie misterele in fata noastra.Probabil ca in acest univers, fiecare secunda traieste pentru noi.Insa vremurile prin care ne descoperim existenta,timpul vietii noastre e un timp menit sa educe spiritul noastru.
Timp pentru educatie, secunde prin care fiecare informatie izbucneste din fiecare gand.Suntem toti oameni, iar aceasta viata pe care o traim pe acest pamant este o calatorie prin care ne educam.Viata contine momente de neuitat, de fericire si de tristete.Insa,viata noastra este o rugaciune adusa acestui zeu pe care il numim timp.Fiecare secunda este o jertfa adusa progresului....Din focul nemuririi,informatiile ne strabat gandurile,iar apoi se revarsa in jurul nostru.
Fiecare bataie de inima este dovada clara a existentei acestui nou timp.Purtam in noi, in sufletele noastre, dorinta de a trai mai bine.In zilele prezente, fiecare om este initiat intr-un ritual al educarii.Educatia este aici, in noi...Trebuie doar sa o acceptam.Un om fara educatie este ca o pasare fara aripi care incearca zadarnic sa zboare.Un om fara educatie traieste intr-o jungla...Un om educat este acela care a trait intreaga viata in armonie.Scoala a fost doar un inceput...dupa aceasta lectie a prins curaj.Si asa a inceput sa zboare asemenea unei pasari deasupra oricarui vis.Totul a devenit atunci realizabil, caci omul a descoperit armonia intregii lumi datorita educatiei.
De asemenea au aparut informatii despre campania echipei noastre si despre Gala Premiilor In Educatie pe blogul Colegiului National 'George Cosbuc' http://cngcmotru.blogspot.com/
miercuri, 2 iunie 2010
spectacol 1 iunie
De 1 iunie, Licuricii nu doar au participat la un spectacol pentru copii organizat de Asociatia "Lumea Noastra" din Motru, ci si au inceput dis-de-dimineata vizita la toate scolile din oras, pentru a aduce noi informatii si pentru a lipi postere in locurile frecventate des de elevi si profesori (biblioteci,coridoare,cancelarie,sali special amenajate pentru diferite activitati extrascolare).De asemenea am publicat inca un articol despre Gala Premiilor intr-un ziar online din Motru.Acesta poate fi citit aici .
In cadrul spectacolului de 1 iunie, am impartit flyerele primite de la Fundatia Dinu Patriciu si astfel un numar mare de persoane au aflat despre Gala Premiilor. De asemenea Laura Siminiciuc a cantat la chitara, iar Marian Daogaru si Andrei Baleanu au facut parte din echipele concurente.Pentru a intelege mai bine implicarea noastra in acest spectacol va invitam sa cititi un scurt interviu cu unul dintre membrii acestei asociatii, Diana Dobre.
Denisa Marinescu: Stiu ca faci parte din Asociatia 'Lumea 'Noastra' si ca ai fost prezentatoarea spectacolului de 1 iunie.Poti sa ne spui care a fost rolul acestui spectacol?
Diana Dobre: Da, desigur.Spectacolul a fost cu si despre copii.Fiind ziua lor, eu si colegii mei de la Asociatie ne-am hotarat sa facem un fel de concurs.Mai exact 4 perechi formate bineinteles din cei de la Asociatie reprezenta cate un copil care avea probleme grave de sanatate: o fetita cu autism, un baiat cu o problema de locomotie, o fetita cu probleme foarte grave de vedere si un baietel care avusese vreo 3 operatii la inima.
D.M.: Din cate am inteles, prin acest concurs, s-au strans bani pentru acesti copii.Cei de la Asociatie se ocupa in general cu astfel de activitati sau mai sunt si altele?
D.D.: Da.Atat prin sponsorizari cat si prin ajutorul celorlalti am strans o suma de bani pe care am donat-o copiilor.Si, da, Asociatia se ocupa in general cu astfel de activitati de caritate.
D.M.: Deci se desfasoara activitati educationale care implica elevi si nu numai,activitati care ii ajuta pe tineri sa-si dezvolte diverse abilitati.Sunt multi tineri care se implica in astfel de proiecte in mod dezinteresat?
D.D.: Exact.Oricine se poate alatura acestei Asociatii.De exemplu eu am intrat in Asociatie anul trecut, datorita unei prietene care mi-a povestit despre activitatile pe care le faceau si am fost foarte incantata mai ales ca se axeaza foarte mult pe lucrul in echipa.
D.M.: Cine este coordonatorul activitatilor?
D.D.: Doamna Pop Melania.
D.M.: Este de apreciat tot ceea ce faceti si vrem sa va multumim ca ne-ati permis sa luam parte la spectacolul de 1 iunie.A fost foarte frumos. Succes in continuare!
D.D.: Multumim.Placerea a fost de partea noastra.
Vă invităm să citiţi un articol despre acest eveniment publicat in ziarul Viata in Gorj: aici sau aici .
luni, 31 mai 2010
Un eseu despre educatie
"Un strop de educatie pentru fiecare suflet..."
Costea Adrian Vladimir
A inceput ca un vis, nu credeam vreodata ca visul va deveni realitate.. nu imi puneam prea mari spetante, sitam ca este nevoie de multa munca. Dar, intr-o zi,mi-am facut curaj, m-am indreptat nerabdator spre acea cladire uriasa pe care toti o numeau scoala. Prima ora a fost asemenea unei povesti. Prima zi de scoala, cu siguranta o amintire de neuitat. La inceput mi-a fost frica, dar incet, incet, m-am acomodat, pentru ca fiecare ora era o calatorie unde reuseam sa descopar cine sunt. Au fost clipe eterne in timpul carora am calatorit in cautarea fericirii. Cautam zambete la fiecare popas, totul era un joc, un joc atat de placut.
Au trecut mai bine de 10 ani si nici nu am realizat trecerea lor. Sufletul meu pasea pe fiecare paigna cautarea acelui adevar stiut doar de inima mea. M-am indragostit nebuneste de ceea ce numim Fizica. Apoi, o alta pasiune mi-a strapuns inima, Geografia tuturor celor care exista, natura mi-a devenit prietena, apoi am realizat ca Filozofia este o stiinta sacra, este viata din fiecare vis. Matematica a devenit un fel de aliat impotriva fiecarui razboi pe care il purtam cu necunoscutul. Am invatat inca din prima zi sa conjug verbul a sti si a invige. Dincolo de orice reacit e chimica, dincolo de intreaga lume a biologiei sau a oricare alte materii, am reusit sa descopar o lume care le cuprinde pe toate. Propria mea lume. Alaturi de prieteni strabateam lume in cele 50 de minute ale fiecarei ore de curs. Inchideam ochii si visam. Fiecare cuvant ma facea sa tremur, dar il lasam sa patrunda in mine, caci constientizam ca era singurul leac pentru vindecarea ranilor din mine.
Scoala a fost intotdeauna un loc unde ajungeam cu multe intrebari si plecam cu multe raspunsuri, a fost teritoriul de lupta unde doream sa castig informatie, doream sa aflu adevarul. Desigur, au existat momente cand inima mi-a fost ranita. Nu toti te pot intelege si poate ca intotdeauna ai dreptate. Uneori mintea este paralela, iar atunci se produce socul: o nota stramba sau ceva de nul, dar adevartii invingatori se ridica. Asa am facut de fiecare data. Aici eram eu, un invingator. Drumul era greu, dar stiam ca intr-o zi imi voi indeplini visul. 10 ani, timp in care viata isi desena drumul faca nici un pic de regret, destinul se infatisa in fata mea. Totul era cum nu-mi inchipuiam vreodata.Si intr-o zi, am ales o schimbare, o incalcare a unei reguli, o simpla aventura. Am plecat mai devreme. Doream sa ma enturez in lumea de afara, sa cunosc necunoscutul. A fost frumos la inceput, dar apoi inima mea a inceput sa supine. Am inteles imediat, si, atunci m-am intors. Din nou portile scolii se deschideau. Paseam de data asta cu un zambet pe fata. Stiam ca eram pregatit, in sfarsit, din nou printre prieteni.
Invata de la cei care au strabatut lumea , daca vrei cu adevarat sa fi un om. Scoala te asteapta, cu infinite marturisiri. Nu trebuie sa te supui, caci toti suntem liberi. Lasa-ti mintea libera, lasa-te purtat de sentimentele din adancul fiecarui vers. Vino si tu! Te asteapta o banca, un scaun si cateva culegeri, o foaie si un pix. Te asteapta niste prietenei care iti vor fi aproape atunci cand vei reusi performata unui "2 de neuitat"!
vineri, 28 mai 2010
Licuricii au primit postere
Asa cum ni s-a promis, cei de la Fundatie ne-au trimis postere, pe care deja am inceput sa le lipim in liceul nostru (ca un prim pas). De asemenea, si in celelalte scoli din oras se va face auzita Gala Premiilor in Educatie.
luni, 24 mai 2010
participare la deschiderea zilelor liceului
In zilele urmatoare vom primi de la Fundatie postere si flyere, pe care le vom imparti elevilor si profesorilor din liceu.
duminică, 23 mai 2010
interviuri
Credem ca pentru a putea promova Gala, trebuie in primul rand sa promovam valorile din jurul nostru, activitatile educationale care au loc in orasul nostru si initiativa profesorilor si a elevilor in realizarea acestora. Toate acestea sunt exemple, modele care ne ofera un imbold pentru promovarea educatiei si bineinteles pentru a da o sansa schimbarii.
In cadrul concursului 'Copilul si Natura' s-au desfasurat si foarte multe activitati ecologice dintre care amintim: realizarea diverselor creatii ecologice de catre elevi, expozitii de desene si poze cu teme ecologice (la care am participat si noi alaturi de colegii nostri), prezentari ale problemelor mediului si solutii pentru rezolvarea acestora, o excursie cu scopuri ecologice si multe altele.Toate au avut loc in perioada 20-23 mai 2010.
Echipa noastra a reusit sa vorbeasca cu cei prezenti acolo si sa afle parerea lor despre Gala Premiilor in Educatie si despre iniviativa noastra.Am realizat doua interviuri cu profesorii prezenti acolo, pe care vi le prezentam (impreuna cu alte materiale) in cadrul filmuletului urmator.
joi, 20 mai 2010
Expozitie in Scoala
.
Astazi a aparut in ziarul Monitorul de Motru un articol despre campania noastra de promovarea a Galei Premiilor in Educatie. Monitorul de Motru este o publicatie informativa a Consiliului Local Motru ce se distribuie gratuit. Consideram aceasta prezenta in ziar foarte importanta, ziarul fiind distribuit la foarte multi dintre locuitorii Municipiului Motru. Tinem sa multumim redactiei pentru sprijinul acordat.
miercuri, 19 mai 2010
prezentare in fata colegilor
Am postat un filmulet realizat de echipa noastra pentru campania de informare. In video este prezentata Gala si activitatile noastre, in fata clasei a Xa A (de la Colegiul National George Cosbuc din Motru) si a dirigintelui-dl. profesor de matematica Gaman Grigore.
Nu au lipsit emotiile, dar in cele din urma ne-am descurcat si speram ca acest video sa fie cat mai util in intelegerea acestei competitii.
De asemenea, le multumim colegilor si profesorilor care sunt alaturi de noi.
marți, 18 mai 2010
activităţi noi
Activitatile 'Licuricilor' iau amploare cu fiecare zi.După apariţia în ziarul local ViataInGorj şi în cel online gorjNEWS, posterele, brosurile şi ziarele împărţite elevilor şi profesorilor din liceu le-au stârnit şi mai mult ,acestora ,interesul pentru a afla informaţii despre Gala Premiilor in Educaţie şi pentru a se implica în campania noastră de promovare. De asemenea am publicat un anunţ online despre Gala, care poate fi citit accesând linkul următor: http://motru.anunturi.orasultau.ro/anunt+76472+gala-premiilor-in-educatie/ , iar maine va aparea un anunţ si la televiziunea locala.
Menţionăm că în acest moment lucrăm la organizarea expoziţiei care va începe de week-endul acesta. Deja am primit lucrări şi avem foarte multe idei pentru a face expozitia cât mai interesantă şi creativă.Oricine poate participa, deci aşteptăm desene şi poze de la cei interesati.
luni, 17 mai 2010
De vorbă cu o gorjeacă!
Vă propunem să citiţi un interviu publicat în ziarul Viaţa în Gorj cu Alexandra Filip, studentă şi asistent universitar la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania. Alexandra este fosta eleva a Şcolii Generale Nr. 1 Motru. În urma unei discuţii avute cu ea ne-a declarat : "Ma bucur sa aflu că educaţia de bună calitate, cu toate referinţele pe care le face şi unde se desfăşoară, a ajuns să fie premiată în Romania! Celor cu rezultate deosebite, Gala Premiilor în Educaţie le oferă o şansă pe care nu trebuie să o rateze." . Faptul că o gorjeancă de a noastră , a ajuns la aceste performanţe demonstrează încă odată că în educaţie nu contează de unde provii si unde vrei să ajungi. Tocmai aceasta este menirea Galei Premiilor in Educaţie, să ne ajute să ajungem unde dorim.
http://viataingorj.ro/ar/gorjeni-de-5-stele/alexandra-filip-o-gorjeanca-studenta-si-asistent-universitar-la-bremen/
duminică, 16 mai 2010
Licuricii in gorjNEWS.ro
Dacă doriţi, puteţi afla mai multe despre Regulamentul Galei Premiilor în Educaţie de aici: http://www.premiileineducatie.ro/regulament/ .
sâmbătă, 15 mai 2010
Expoziţie - Importanţa educaţiei
vineri, 14 mai 2010
Ei reprezintă schimbarea, să le urmăm exemplul !!!
Este de remarcat că la catergoria "Şcoala/Liceul Anului" a fost admisă în rândul candidaţilor eligibili şi o şcoală din judeţul nostru: Şcoala Generală nr. 1 Polovragi. Faptul că o şcoală "sătească" a fost acceptată în această finală demonstrează că oricine îşi doreşte cu adevărat poate face performanţă. Trebuie să le urmăm exemplul. Avem toată încrederea că la următoarea ediţie a Galei Premiilor în Educaţie o să fie admişi şi alţi participanţi din judeţ şi din Colegiul Naţional George Coşbuc. Suntem încrezători pentru că ne cunoaştem colegii şi dascălii şi ştim că merită să participe.
În continuare vă propunem să citiţi un interviu despre Gala Premiilor în Educaţie acordat de Directorul General al Fundatiei Dinu Patriciu, Tincuta Baltag pentru "9AM News" : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/138476/Gala-Premiilor-in-Educatie-lectie-despre-o-Romanie-cu-oameni-valorosi.html .
joi, 13 mai 2010
Promovare
Va invitam sa cititi ziarul "Viata in Gorj", in care a fost publicat un articol despre echipa si scopurile noastre. http://viataingorj.ro/tineret-educatie/licuricii-din-motru-lupta-pentru-promovarea-valorilor-umane/ . Mulţumim redacţiei pentru sprijinul acordat.
marți, 11 mai 2010
Credeţi în visele voastre!
Alina Popescu, fostă elevă a Colegiului Naţional Traian din Drobeta-Turnu Severin este un exemplu concret în acest sens. Ea a fost admisă cu bursă la prestigioasa Universitate Harvard, având o mulţime de realizări impresionante pentru oricine.
Alina s-a numărat printre finaliştii Galei Premiilor în Educaţie. Colegi şi prieteni din Colegiul Naţiona George Coşbuc, şi nu numai... Poate că nici unul dintre noi nu o sa ajunga la Harvard, dar trebuie să credem în visele noastre şi să luptăm pentru ele oricare ar fi acestea, atât timp cât ne reprezintă.
Ţin să remarc următoarele cuvinte dintr-un interviu acordat în cadrul Galei Premiilor în Educaţie: "M-am înscris în această competiţie pentru că iubesc concursurile înalte, selecte, din care nu rezultă învinşi şi învingători, şi numai câştigători". De aceea, nu ezitaţi să vă înscrieţi şi voi.
Puteţi urmări întregl interviu cu Alina aici: http://www.youtube.com/watch?v=MCG-aUFLgAo&feature=player_embedded
De asemenea: http://blog.fundatiadinupatriciu.ro/2010/02/10/alina-popescu/ , http://www.realitatea.net/alina-popescu--studenta-la-harvard--a-avut-ocazia-sa-i-ia-un-interviu-lui-barack-obama_695694.html , http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Vreau-Alina-reprezint-inalt-nivel_0_76192431.html
luni, 10 mai 2010
Calendarul competitiei
Categorii de concurs
I)Categoria 'Invatamant preuniversitar':
-elevul anului (clasele V-XII)
-invatatorul/educatorul anului
-profesorul anului
-scoala anului (scoli generale de stat sau private, inclusiv licee)
II)Categoria 'Invatamant universitar':
-studentul anului (in ciclul de licenta sau master)
-profesorul anului
-facultatea anului (institutii de stat sau private)
III)Categoria 'Cercetare':
-cercetatotul anului
IV)Categoria 'Biblioteci':
-bibliotecarul anului
V)Categoria 'Organizatii neguvernamentale si proiecte educationale':
-ONG-ul anului in domeniul educatiei
-cel mai bun proiect educational realizat de un ONG sau institutie de invatamant
duminică, 9 mai 2010
A.G.I.L.
Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa promoveze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei.
In concurs se pot inscrie persoane fizice (elevi,studenti,educatori,invatatori,profesori preuniversitari si universitari, cercetatori,bibliotecari), organizatii neguvernamentale si institutii de invatamant de stat sau private.